• Kampányfelügyelet Magyarország Kft.

    Friss hírek

Érdekesség: a keresőoptimalizálás története

Amikor az internet kialakult, az 1980-as évek végén, még nem volt szükség a weboldalak rendszerezésére, hiszen még annyira kevés volt az információ. Az Archie, az első keresőmotor 1990-ben jelent meg, ezt követte a többi, ma is ismert keresőmotor.

A weboldalak keresőoptimalizálásával igazán csak 1990-es évek közepén kezdtek foglalkozni, de ekkor még nagyon egyszerű folyamatról volt szó: a weboldal címét be kellett küldeni a keresőmotorba, majd várni, amíg a keresőrobotok indexelik. Az indexáló figyelembe vette a kulcsszavakat, azok arányát, és az összes linket, amit a honlap tartalmazott.

Maga a keresőoptimalizálás szó először csak 1997-ben jelent meg. Eleinte könnyen manipulálható volt, de ezt a szakemberek is felismerték, és egyre komplexebb algoritmusokat alkottak. Később megjelent a Backrub keresőmotor, ami matematikai algoritmus alapján működött. Az optimalizálás rohamosan fejlődött, 2005-től pedig elkezdte a Google személyessé tenni a találati listákat.

keresőoptimalizálás napjainkban mindenképpen szükséges a weboldal eredményes működtetéséhez. Bízza ránk magát Ön is, és segítünk az élre törni! Keressen minket bizalommal!