• Kampányfelügyelet Magyarország Kft.

    Keresőoptimalizálás

    Google Minősített Partner!

MI AZ A SEO, MAGYARUL KERESŐOPTIMALIZÁLÁS?

A Search Engine Optimization, röviden SEO lényege, hogy a weboldala jó pozícióban jelenjen meg a Google találatai között, azokra a releváns kulcsszavakra, amelyeket az Ön leendő ügyfelei használnak a terméke vagy szolgáltatása keresése során.

Google fizetett hirdetéssel

Keresőoptimalizálással

Ahhoz, hogy weboldala jó helyen jelenjen meg a Google találatai listájában, két út vezet. Az egyik lehetőség a Google fizetett hirdetés, amely bár azonnali eredményt hoz, azaz a weboldalára azonnal rátalálhatnak a potenciális érdeklődők, viszont a hátránya, hogy minden egyes látogatóért fizetni kell a Google keresőnek.

A másik lehetőség a keresőoptimalizálás, aminek az előnye, hogy ha már jó helyet foglal el weboldala a találati listán, akkor gyakorlatilag ingyen szerezhet ügyfeleket a keresőből. A hátránya viszont a Google hirdetésekkel szemben az idő, mivel a keresőoptimalizálással hosszabb idő a Google első helyét megszerezni.

Miért van szükség keresőoptimalizálásra, ha hirdetésekkel azonnali eredmény érhető el?

A kérdés jogosan merülhet fel, hiszen a Google hirdetések és a keresőoptimalizálás végső célja egy és ugyanaz, mégpedig megjeleníteni a weboldalunkat a releváns, érdeklődő felhasználók számára, és azáltal bevételre szert tenni.

Több szempontból sem érdemes elhanyagolni a keresőoptimalizálás létjogosultságát

  • SEO-val ingyen terelhetünk forgalmat a weboldalunkra, ezáltal nagyobb haszonra tehetünk szert, mintha minden látogatóért fizetnünk kellene.
  • A Google hirdetések eredményessége részben a befektetett összegen múlik, így ha jön egy konkurens, aki jóval nagyobb összeget tud hirdetésekre szánni, máris elveszíthetjük a potenciális célközönségünk egy részét.
  • Amennyiben egy optimalizált, jó felhasználói élményt nyújtó oldallal rendelkezünk, azt nem csak a Google fogja értékelni, hanem a weboldalra érkező látogatók is, akik nagyobb arányban konvertálhatnak, azaz vásárolhatnak.
  • Az online marketingben érdemes több lábon állni, hiszen napról napra változhatnak a feltételek, szabályok, algoritmusok.

Miből tevődik össze a keresőoptimalizálás?

A SEO lépéseket két nagy csoportra lehet szétbontani. Az On Page SEO, valamint az Off Page SEO.

Az On Page SEO keretein belül a weboldalon belüli technikai beállításokat végezzük el, annak érdekben, hogy a Google kereső a lehető legátfogóbban feltérképezhesse weboldalunkat, hogy pontosan mivel foglalkozik az oldalunk, ezáltal kiknek lehet hasznos megjeleníteni azt.

A Google célja, hogy minőségi találati listát tálaljon a felhasználók el. Éppen ezért kiemelten fontos számára, hogy olyan weboldalakat mutasson meg a felhasználóknak 1-1 keresés alkalmával, ami lehetőleg kielégíti a kereső igényét, választ ad a kérdésére, megoldást nyújt a problémájára.

Összességében elmondható, hogy jobb helyezést a keresőben az On Page, és Off Page SEO egyvelegével érhetünk el. Olyan oldalak, amelyek csak a weboldalon belüli keresőoptimalizálással foglalkoznak, vagy épp csak a weboldalon kívüli SEO-t helyezik előtérbe, kisebb eséllyel érhetnek el eredményt a Google találati oldalakon.

Miért fontos az optimalizált weboldal?

A weboldal optimalizálás több, mint pár technikai beállítás. Igaz, hogy a Google-nek fontos, hogy megértse mivel foglalkozik a weboldalunk, és ezáltal a számunkra fontos kulcsszavakra megjelenítse a weboldalunkat, de végtére a weboldalra érkező látogatókat kell meggyőznünk, hogy vásárolja meg a termékünket, vagy rendelje meg a szolgáltatásunkat.

És itt jön képbe a felhasználói élmény. Hibába van rendben a weboldalon az On Site keresőoptimalizálás, hiába építjük folyamatosan weboldalunkat Off Page SEO-val, ha az így megszerzett forgalom nem végzi el a weboldalunkon azt a műveletet, amit elvárunk tőle, azaz nem történik konverzió.

A konverzió jelentése hasznos ügyféltevékenység. Ez lehet egy hírlevél feliratkozás, egy kapcsolatfelvételi űrlap elküldése, egy rendelés. A weboldalunk végső célja, hogy a látogatók a lehető legnagyobb arányban konvertáljanak, azaz elvégezzék azt a tevékenységet, ami bevételt generál.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne csak a Google keresőjét győzzük meg arról, hogy hasznos a weboldalunk, és a rajta lévő tartalom, hanem a látogatók számára is meggyőzően tudjuk prezentálni termékünket, vagy szolgáltatásunkat?

Olyan felhasználói felületet kell biztosítanunk a látogatóink számra, aminek a használata kényelmes, amin könnyen megtalálhatja amit keres, amin gyorsan megkapja a szükséges információt, amit bármilyen eszközről kényelmesen elérhet, és ami vezeti a látogatót a konverzió felé. Ezt röviden konverzióoptimalizálásnak hívjuk.

Hogyan tud segíteni Önnek a Kampányfelügyelet Magyarország?

Minősített Google Partnerként, több évtizedes szakmai tapasztalattal a hátunk mögött teljes körű támogatást tudunk biztosítani, hogy a weboldala a lehető legtöbb ügyfelet szállítsa Önnek, és ezáltal egy komoly bevételi forrássá válhasson az Online Marketing tevékenysége.

Minden keresőoptimalizálási folyamattal egy külön munkacsoport foglalkozik, hogy szakmailag maximális támogatást nyújthassunk vállalkozásának.

Tartalomíró csoportunk, rendszeresen bővíti weboldalát hasznos szakmai cikkekkel, amelyek a leendő ügyfeleiben felmerülő kérdésekre előre választ adnak, valamint tartalmazzák azokat a fontos, releváns kulcsszavakat, amelyekre az Ön potenciális célközönsége nap mint nap keres.

Webprogramozó csapatunk kijavít és pótol minden keresőoptimalizálási hiányosságot a weboldalán, valamint a konverzióoptimalizálás keretein belül folyamatosan fejlesztik weboldala felhasználói élményét, ami a látogatókat a vásárlás, megrendelés felé tereli, amiből többlet bevételt szerezhet.

Link építő gárdánk, minden hónapban, rendszeresen bővítik, növelik a weboldalára mutató minőségi linkek számát, hogy a Google “szemében” folyamatosan növekedjen a weboldalának bizalmi értéke, és ezáltal előrébb helyezze a találati listán.

Közösségi média szakértőink állandóan karban tarják közösségi oldalait. Rendszeresen posztolnak friss híreket, hasznos információkat, ezzel is a különböző média felületekről a weboldalára terelve a potenciális érdeklődőket.

Google minősített szakmai kapcsolattartó kollégáink, feltérképezik weboldalát, megtervezik a szükséges keresőoptimalizálás lépéseket, és folyamatosan felügyelik, koordinálják a fent említett munkafolyamatokat. Ezen felül rendszeresen beszámolnak Önnek az eredményekről, statisztikákról, és minden felmerülő kérdésére készségesen válaszolnak.

Szeretné Ön is, hogy egy kézben legyen a weboldala keresőoptimalizálása, és a teljes Online Marketing folyamatok megvalósítása? Hogy egy teljes szakértő gárda dolgozzon azon, hogy Önnek a lehető legtöbb bevételt generálhassa weboldala?

Ha igen, akkor nincs más dolga, mint egy ajánlatot kérni. Az ajánlatkérés mellé megajándékozzunk Önt egy teljes körű, DÍJMENTES weboldal elemzéssel!

Saját, dedikált szakmai kapcsolattartója már várja hívását! Ne habozzon, és előzze meg a konkurenciáját! Ne késlekedjen, szerezzen még több látogatót! Minden elvesztegetett nappal csak nő a hátránya a konkurenciával szemben, akik kereső optimalizálják weboldalukat!