• Kampányfelügyelet Magyarország Kft.

    Friss hírek

A FACEBOOK HIRDETÉSEK ELHELYEZÉSÉRŐL BŐVEBBEN

Azt már minden kezdő és profi marketinges tudja, hogy napjainkban social media nélkül nincs sikeres kampány. A Facebook a legtöbb vásárlóhoz elérést jelent, hiszen akik naponta többször is a legnépszerűbb közösségi oldalon szörföznek, azoknak a figyelmét Facebook hirdetéssel, Facebook kampánnyal könnyen fel lehet kelteni.

Facebook hirdetések is többfélék lehetnek, érdemes alaposabban is megismerni, hogy miből lehet válogatni. Az egyik legkézenfekvőbb csoportosítás a hirdetések elhelyezéséhez kötődik. Hol jelenjen meg a reklám a Facebook felületén és mi alapján döntsük el ezt a kérdést?
A hirdetés megjelenhet a hírfolyamban, amit az összes felületen látni lehet, és ami egy kattintással a weboldalra visz. A reklám kerülhet videóba is, megszakítva annak lejátszását. Ez bevett, de nem túl népszerű formája a Facebook hirdetésnek. Cikk formában is megjeleníthetjük az anyagot, illetve egy másik cikkben is el lehet helyezni, amire a felhasználók rákattintanak. Kedvelt még a jobb oldali sávban történő megjelenés is, ami nagyobb aktivitást generál. Ezen túl ott van még a Messenger, a Stories és a Marketplace is, ahol a Facebook hirdetések megjelenhetnek. Mindegyik más árkategória, különböző elérést generál és változatos tartalmi követelményekkel jár.